En suinkaan saanut omistani näin herkullisen näköisiä! Kuva on Zoellan blogista! |
Pumpkin Spice -kuppikakut
(noin 20 kappaletta)
n. 4,2dl vehnäjauhoja
1rkl leivinjauhetta
½tl ruokasoodaa
1tl vaniljasokeria
1tl kanelia
½tl inkivääriä
½tl mausteneilikkaa
½tl mustapippuria
½tl suolaa
110g voita (pehmeää)
n. 2,3dl sokeria
5rkl fariinisokeria
2 kananmunaa
180ml maitoa
n. 250g kurpitsasosetta
Tuorejuusto-kanelikuorrute
200g tuorejuustoa
50g voita (pehmeää)
n. 6dl (=350g) tomusokeria
1tl vaniljasokeria
1tl kanelia
Kuppikakut:
1. Tehdään ensin kurpitsasose. Minä käytin soseessani hokkaido -kurpitsaa. Laita uuni lämpenemään 175° ja halkaise (hokkaido) kurpitsa kahtia. Laita puolikkaat vuokaan ja anna niiden kypsyä uunissa noin tunti. Ota myös kananmunat huoneenlämpöön. Kun kurpitsa on valmis, koverra pehmennyt hedelmäliha sen sisältä lusikalla ja soseuta sauvasekoittimella tai blenderillä.
2. Laita uuni lämpenemään nyt noin 190° kuppikakkuja varten. Laita (muffini)pellille muffinivuokia noin 20. Itse käytin Amerikan muffinivuokia, jotka ovat normaaleja hieman suurempia.
3. Sekoita keskenään kulhossa kaikki kuivat aineet paitsi sokeri eli toisinsanoen jauhot, leivinjauhe, ruokasooda, vaniljasokeri, mausteet ja suola.
4. Toiseen kulhoon laitetaan pehmennyt voi ja sokeri. Sekoita näitä sähkövatkaimella, kunnes seoksen väri on vähän vaaleampi kuin voin alkuperäinen väri. Lisää sitten fariinisokeri ja kananmunat yksi kerrallaan ja jatka vatkaamista. Näiden jälkeen lisää kurpitsasosetta ja maitoa. Minä en lisännyt kaikkea sosetta ja maitoa kerralla vaan lisäsin niitä vuorotellen jauhojen kanssa.
5. Lisää jauho-/kuiva-aineseosta vähän kerrallaan varsinaiseen taikinaan. Sekoita taikinaa pienemmällä teholla, ettei jauhot pöllyä! Tässä kohtaa vuorottelin jauhojen, maidon ja kurpitsasoseen lisäämistä, jotta vatkaaminen pysyi helppona.
6. Viimeisenä lisätään taikinaa muffinsivuokiin. Totesin, että jäätelökauhalla saa juuri sopivan määrän taikinaa niihin vuokiin, joita minä käytin. Myös ruokalusikoilla saa lisättyä taikinaa muffinssivuokiin ihan kätevästi. Täytä vuuat noin puoleenväliin asti!
7. Laita kuppikakut uuniin noin 25 minuutiksi.
8. Ota valmiit kuppikakut uunista ja anna jäähtyä kunnolla ennen pursotusta. (Kuorrute lässähtää/sulaa muuten!)
Kaneli-tuorejuusto kuorrute:
1. Sekoita pehmeä voi ja tuorejuusto keskenään sähkövatkaimella ja vatkaa niitä kunnes seos on tasaista.
2. Lisää tomusokeria vähän kerrallaan. Vatkaa pienemmällä teholla! Tomusokeri pöllyää tosi helposti! Kun tomusokeri on lisätty voit lisätä vaniljasokerin sekä kanelin.
3. Kuorrute on valmis, kun se on jähmeää ja paksua. Tällöin sen voi laittaa pursotuspussiin ja pursottaa nätisti jäähtyneiden kuppikakkujen päälle. Lisää lopuksi päälle haluamiasi strösseleitä ja säilytä kuppikakut kylmässä.
Voit seurata Zoellaa leipomassa näitä herkkuja myös videolta! Katso video tästä:
Meneekö kokeiluun? Oletteko aikaisemmin leiponeet pumpkin spice -reseptejä? :-)
Oi vaikuttaa niin hyviltä että pakko kokeilla! :)
VastaaPoistapinkxpineapple.blogspot.fi
Suosittelen oikein, oikein lämpimästi kokeilemaan! Kerro kokemuksia, kun olet saanut leivottua! :-)
PoistaIhan sairaan hyvännäköisiä muffinsseja taino kuppikakkuja! <3 Alkoi kauheasti tekemään mieli kaikkea makeaa :p Kivanoloinen blogi!
VastaaPoistaIhastuin itsekin ulkonäköön ja vaikka itse en ihan tuollaisia saanut aikaan niin maku oli varmasti vähintään yhtä hyvä! Oi, jos ehdit niin kokeile ihmeessä tätä ohjetta! :-) Kiitos kommentista! ❤︎
Poista