12/03/2015

❤︎ Chocolate Chip Cookies (resepti) | BLOGMAS

Anteeksi kuvan huonommasta laadusta!
Hollantilainen ystäväni, Lonnie, antoi kesällä tavatessamme Amsterdamissa minulle vihon, jonne hän oli kirjoitellut kuulumisiaan pitkin kuukausia sekä muutamia reseptejä. Kyseisestä vihkosta löytyi näiden keksien ohje, joihin rakastuin täysin. Amerikkalaisten suklaahippukeksien ohjeita on ympäri internettiä, mutta ongelma osassa näistä on esimerkiksi amerikkalaiset mitat, jotka eivät suomalaisille ole useinkaan tuttuja. Olen muutamia muita chocolate chip cookies -reseptejä kokeillut, mutta mielestäni tässä on se paras. Ihan tajuttoman hyviä keksejä, jotka mun kohdalla meinaavat hävitä jo leipomisvaiheessa.. Taikina on taivaallinen cookie dough! Pikku vinkki: jos haluat cookie dough jäätelöä, mutta Ben&Jerry's on liian kallista, sekoita vain taikinaa vaniljajäätelöön ja voilá! Joulunaikaan taikinaan voi suklaahippujen lisäksi lisätä murskattua piparminttutankoa tai vaikkapa kanelia! Kuten Lonnie mulle sanoi: You must try them! ❤︎

Taikinaan tarvitset:
4dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 rkl vaniljasokeria
170g voisulaa
200g fariinisokeria
1¼dl sokeria
1 kananmuna
1 kanamunan keltuainen
n. 300g suklaata tai M&M's karkkeja

Joulun makua saa lisäämällä:
murskattuja piparminttutankoja
kanelia (oman maun mukaan)
pähkinöitä ja rusinoita


1. Laita uuni kuumenemaan 170° asteeseen.
2. Sekoita kuivat aineet (eli vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola) keskenään.
3. Sekoita keskenään voisula ja kaikki sokerit (normaali sokeri ja fariini sokeri). Kun nämä ovat sekoitettu, lisää vaniljasokeri ja yksi kerrallaan kananmuna ja keltuainen seokseen. Tämän jälkeen voit vähän kerrallaan alkaa sekoittamaan kuivia aineita voi-sokeri-kananmuna -seokseen.
4. Viimeisenä lisätään suklaa/karkit sekä valitsemasi joulunmakua tuovat ainekset. Ohjeessa, jonka Lonnie kirjoitti minulle, hän varoitti, että taikina on vaarallisen hyvää ja kannattaa varoa, ettei kaikki eksy suuhun vaan jotakin pääsee uuniinkin..
5. Ota esiin uunipelti ja leivinpaperi, jonka päälle laitat keksit. Varaa tähän kohtaan vehnäjauhoa sormiisi, nimittäin taikina on erittäin tahmeaa. Kekseistä ei tule liian suuria, kun otat ruokalusikalla nokareita taikinasta ja painelet ne käsin keksien muotoisiksi leivinpaperille. Älä laita taikinanokareita liian lähelle toisiaan!
6. Laita keksit uuniin ja paista noin 15-20 minuuttia. Tarkkaile keksejä sillä uunit ovat erilaisia ja paistavat erilailla. Keksit ovat valmiita, kun niiden ulkoreunat ovat vaaleanruskeita. Itse usein paistan niitä hieman ruskeiksi, mutta tämä on makukysymys!
7. Ota valmiit keksit uunista ja annan niiden jäähtyä rauhassa. Keksit ovat pehmeitä tullessaan uunista, mutta jähmettyvät/kovettuvat jäähdyttyään hieman. Kun keksit ovat jäähtyneet (ne ovat parhaimmillaan!), siirrä ne pelliltä esimerkiksi lautaselle ja tarjoile kylmän maidon tai kuuman glögin kanssa. ❤︎

"Enjoy the best cookies ever! Love,
                                                 Lonnie"

2 kommenttia:

  1. Yummm näyttää enemmän kuin herkullisilta! Cookie dough on ihan sairaan hyvää :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja maistuvat paremmilta kuin osaa edes odottaa! ❤︎ Oi, se kyllä on. Kiitos kommentista!

      Poista