12/22/2015

Unelmien joulu | BLOGMAS

Minkälainen olisi täydellinen joulu? Minkälainen olisi mun täydellinen jouluni? Joulu on aina ihana ja jouluaatot on usein juuri sitä mitä toivonkin, mutta pieniä muutoksia voisin ehkä tehdä.. Lähdin siis unelmoimaan täydellisestä joulusta!

                Kuten joka joulu heräisin tapani mukaan seitsemältä, jolloin äiti nousisi myös ylös ja laittaisi riisipuuron valmistumaan ja kömpisi takaisin nukkumaan. Ulkona tupruttaisi lunta kuin tomusokeria. Mä saisin viettää muutaman tunnin fiilistelemässä itsekseni alakerrassa kuusen kynttilöiden loisteessa. Rapistelisin isin, äidin ja Teemun lahjoja, asettelisin ne joulukuusen alle. Avaisin kavereilta saadut lahjat. Telkkarista tulisi Joulupukin Kuuman Linjan ja Lumiukon niitä muitakin lastenohjelmia, joita katsoin kun olin pieni. Teemu heräisi katsomaan mun kanssa H. C. Andersenin tarinoita -animaatiota ja samoihin aikoihin heräisi muutkin. Riisipuuro olisi valmista, syötäisiin sitä ja muut saisivat avata mun antamat lahjat. Kävisin koirien kanssa ulkona ja heittelisin lumipalloja, rakentaisin pienen lumiukon takapihalle.
                 Puolenpäivänta aikoihin valmistauduttaisiin hautausmaille lähtöön. Ajettaisiin niille muutamalle tutulle hautausmaalle, ruuhkaa ei pahemmin olisi ja kotiin tultuamme äidin kanssa kerättäisiin saunakamat ja mentäisi kaikessa rauhassa joulusaunaan. Tulisin takaisin ilman kenkiä ja kylmä pistelisi varpaita. Ehkä meikkaisin hieman, katsoisin jotakin jouluelokuvaa juhlavan kaakaon kanssa ja menisin ennen pitkää auttamaan ruokienlaitossa. Kattaisin pöydän ja ulkona olisi pimeää, mutta lumi valaisisi mukavasti. Ruuan kanssa ei kelläkään olisi mitään stressiä. Koirillekkin olisi jotakin herkkuruokaa (jota ne jopa söisivät!) ja kaikilla olisi hyvä olla. Ei olisi stressiä tai kiirettä, syötäisiin pitkään ja juteltaisi niitä näitä. Syömisen jälkeen keittiö jäisi mulle ja leipoisin paljon pipareita ja torttuja ja jälkiruuaksi jonkun ihanan kakun tai piirakan. Vaikka masut olisivat ihan täynnä nautittaisiin silti kahveja ja kakkuja.
                 Samu Sirkan Joulutervehdyksen aikana avaltaisiin lahjoja yhdessä. Papereita ei vain revittäisi ja lahjoja kasattaisi viereen pinoksi vaan oikeasti keskityttäisiin kaikkien lahjoihin, niille kaikille olisi aikaa ja kunnioitusta. Kun lahjat olisi avattu, soiteltaisiin vähän kavereilla ja sukulaisille kiitoksien merkeissä, oltaisiin kaikki yhdessä olohuoneessa ja pöydällä olisi konvehteja. Pikkuhiljaa kaikki vaihtaisivat mukavampaan asuun ja yhdeksän aikoihin asetuttaisiin katsomaan perinteisesti Joulutarinaa. Elokuvan loputtua juteltaisiin glögimukien ja joulumusiikin keskellä ennenkuin uni veisi mennessään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti