12/11/2015

DIY: Joulun sisustusohjeet! (diy koristeet) | BLOGMAS

Kun asetin kyselyn postaustoiveista blogini sivupalkkiin, eniten ääniä keräsi sisustus- ja DIY -ohjeet ja vinkit. Nyt on siis vihdoin diy -aika! Itse rakastan askarrella ja näprätä omin sormin sekä sisustaa, joten tämähän oli mulle tosi helppoa ja kivaa! Oli ihanaa pohtia helppoja ohjeita ja kauniita juttuja, joilla voitaisiin kaikki saada joulua näkymään sisustuksessa. Kokosin pari tosi yksinkertaista ja kivaa DIY-ohjetta, joilla olen itse saanut omaan huoneeseeni jouluntuntua. Näiden ohjeiden lisäksi mukana on myös muutama yksinkertainen pienempi vinkki, joita ette ehkä ole ajatelleet. Tarvikkeet eivät ole hankalimpia hankkia ja monia niistä teillä saattaa olla keittiön kaapeissa, lipaston laatikoissa ja meikkipusseissa! Ei siis enää tekosyitä vaan let's DIY!

❄︎ ❄︎ ❄︎

Bring the woods to your desk!
Tavallisest lasipurkista saa helposti kodikkaan ja luonnollisen.

Tarvitset:
- lasipurkin (esim. suolakurkkupurkki)
- keppejä/tikkuja
- kuumaliimaa
- sanomalehteä

Tämä puupurkki syntyy kärsivällisyyden kanssa. Tarvikkeita ei ole paljon ja ne löytyy varmasti lähes kaikilta kotoa. Tikut ja kepit kerätään suoraan suomalaisesta luonnosta, joten tässä tahtomattakiin joutuu hieman ulkoilemaan. Jos et omista kuumaliimaa, kysy rohkeasti joltakin naapurilta ja mahdollisuuksien mukaan vieraile esimerkiksi Tigerissä, jossa kuumaliimapyssy maksaa noin 6€. Sisustuksessa tätä voi käyttää esimerkiksi kynäpurkkina tai täyttää vaikka konvehdeilla näin joulunaikaan!

Kun tiedät minkä kokoinen lasipurkki sinulla on käytössäsi, lähde ulos etsimään sopivan pituisia keppejä. Puistoista ja metsistä löytää varmasti hyviä. Kerää sekä paksumpia että ohuempia, tosi pieniä ja pidempiä, joista on helppo katkoa. Purkin luonnollinen ilme syntyy erikokoisista ja -paksuisista kepeistä. Kepit täytyy kuivattaa ennen varsinaista askartelua. Minä keräsin kepit sen verran kostealla säällä, että sain pitää niitä sanomalehtien välissä suunnilleen vuorokauden. Järjestelin ne siistiksi riviksi sanomalehdelle ja asetin toisen lehden päälle. Anna keppien kuivua rauhassa suunnilleen vuorokauden, jotteivät ne ole kosteita liimaus vaiheessa.

Seuraava vaihe on myös viimeinen vaihe. Tarvitse kuumaliiman, kuivuneet tikut ja lasipurkin, josta askartelet. Suosittelen lämpimästi suojaamaan askartelupaikkasi! Oma lattiani olisi ollut ihan kuumaliimassa ilman sanomalehtiä. Muista myös olla varovainen kuuman liiman kanssa! Levitä liimaa tikulle ja liimaa se lasipurkin kylkeen. Mallaile mitä keppi seuraavaksi sopisi liimatun viereen ja levitä sitten liimaa sille. Jatka samaanmalliin kunnes purkki on ympäröity tikuilla. Itse lopuksi katsoin oliko purkin reunoilla paikkoja, jonne pienimpiä tikkuja olisi voinut työntää ja liimata.

Täytä kynillä, konvehdeilla/karkeilla tai miksei joihinkin purkkeihin sopisi kynttilä?


❄︎ ❄︎ ❄︎

Lighting up the candles!
Pilttipurkeista saa maailman helpoimmat purkit tuikuille.

Tarvitset:
- Vauvanruokapurkkeja
- Kartonkia, kynsilakkaa, glitteriä..
- Liimaa (esim. Erikeepper) ja hiuslakkaa
- Nauhaa/rautalankaa (ei-pakollinen)
- Tuikkuja
- Vettä

Tässä on muutamia esimerkkejä kuinka esimerkiksi pilttipurkeista saa oikein kätevät kynttiläpurkit, joten valita sen mikä itsellesi on helpoin tai mikä vaikka sopisi parhaiten äidin yöpöydälle! En tiedä milloin mikään diy -ohje menisi näin halvaksi? Jos perheestä löytyy pieniä lapsia (tai minunlaisiani pilttejä popsivia teinejä..) niin lasisia vauvanruokapurkkeja tulee kaappeihin kaikesta huolimatta ja hiuslakkaa, kartonkia, liimaa ja jotakin glitteriä todennäköisesti kaikista talouksista löytyy! Jos ei niin ei maksaa montaa euroa noista mikään. Tuikkujakin saa muutamalla eurolla lähikaupasta! :-)

Tuikkukuppeja voi tehdä/koristella monella tavalla. Pilttipurkeista saa parhaimmat, joten itse käytin niitä, mutta muut pienet lasikipot ja muut kelpaavat myös hyvin. Alla olevassa kuvassa käytin kynsilakkaa. Yksinkertaisesti vain maalasin punaisella kynsilakalla raitoja purkin kylkeen ideana ja inspiraationa piparminttutangot. Mikä vain kynsilakalla maalattu näyttää kyllä ihan kivalta! Sateenkaarikuviot, pallerot, porot, jouluiset maisemat.. Käytä mielikuvitusta! Kun lakka on kuivunut voi laimentaa liimaa erillisessä kipossa veden kanssa, jolloin liimasta tulee nestemäisempää ja sen voi levittää siveltimellä purkin kylkeen. Liima saa kynsilakan pysymään paremmin paikallaan.

Jos haluat tuikkukuppiisi glitteriä, suihkuta kevyesti (todella vähän!) hiuslakkaa purkin sisälle ja kaada purkkiin glitteriä. Pyörittele purkkia niin, että glitter tarttuu sen reunoihin ja anna lakan ja glitterin jähmettyä. Kimallepurkin saa myös levittämällä vedellä laimennettua liimaa kaikkialle purkin ympärille (ulkopuolelle) ja sirottelemalla glitteriä sen verran kuin haluat.

Jos haluat purkista johonkin ripustettavan, leikkaa pitkä pätkä rautalankaa ja kieritä se purkin kierteiden kohdalle. Tässä kohtaa saa olla tarkka, sillä useat kunnon rautalangat eivät helposti pysy paikoillaan. Jos purkki jää pöytäkoristeeksi, mutta kierteet ovat rumat, levitä niille liimaa ja laita kierteiden päälle kaunis nauha. Miksei tämä toimisi myös joululahjana? Purkkiin voisi laittaa esimerkiksi karkkeja tai muutaman erituoksuisen tuikun. :-)


❄︎ ❄︎ ❄︎

Hide the mess and wrap your boxes!
Pöydällä nököttävät laatikotkin voivat muuttua jouluisemmiksi.

Tarvitset:
- Laatikoita (esim. lahjalaatikot yms)
- Paketointi paperia
- Lahjanauhaa
- Sakset ja teippiä

Yksi helpoimmista ohjeista ja diy vinkeistä, joita voin teille antaa. Helpompia ohjeita on varmasti lähes mahdoton löytää. Idea on yksinkertaisesti se, että sinulla on laatikko, jossa on kansi ja paketoit laatikon sekä sen kannen (erikseen, jotte voit avata laatikon!) kuin lahjan. Myös puun/pahvin värinen laatikko, jonka kanteen liimaa nauhaa ja rusetin näyttää oikein sievältä.  Laatikot saavat jouluisen ilmeen ja sinä voit yhä säilyttää työpöydän tarvikkeita, hiustarvikkeitasi tai muita minnekkään kuulumattomia tavaroita yhdessä paikassa ilman, että se pilaa sisustuksesi. Itse löysin hyviä kannellisia laatikoita Tigeristä about hintaan 3€/kpl. Joulunaikaan siellä on myös paljon kauniita lahjalaatikoita, jotka jo ihan sellaisenaan sopivat säilytykseen! Ennen joulua laatikon voikin käyttää sitten vaikka lahjalaatikkona jollekkulle ja säästys paketoimiselta.


❄︎ ❄︎ ❄︎

NOPEAT DIY -VINKIT:

Tauluista paketteja? Ihan älyttömän yksinkertainen ja helppo tapa tuoda huoneeseen uutta, jouluista ilmettä! Jos sulla on seinillä tauluja, voit muuttaa ne jouluisamman näköisiksi vain keräämällä kasaan paketointi tavarat: nauhat, paperit, teipit ja sakset. Sitten vain paketoit taulun kuin paketoisit lahjan (huomaa jättää kuitenkin ripustusosat näkyviin, jotta saat taulun vielä takaisin seinälle) ja solmi nauhat tai liimaa keskelle suuri ruusuke/rusetti. Sitten vain taulu takaisin seinälle! Jos et halua koko taulua paketoida niin voit leikata lahjapaperista kehyksien sisälle sopivan palan ja laittaa sen kiinni joko teipein tai jos taulun sisälle on mahdollist vaihtaa kuvaa, niin vaikkapa sinne.

Käpyihin kultaa! Luonnosta saa paljon eväitä diy -ohjeisiin ja kävyt ovat varmasti yksiä käytetyimpiä koristeluja. Jos sinulla on kotona vaikkapa maalia, liimaa ja jonkinsortin kimalletta tai glitteriä, saat kävyistä mielettömän kauniita koristeita. Kultaisella spray -maalilla kävyt saa kullattua nopeasti. Käpyjen ulkoreunaan voi laittaa liimaa ja ripotella glitteriä sen haaroihin. Kävyt voi asetella pöydille tai vaikkapa lasipurkkeihin koristeiksi, mutta yhtähyvin ne voi solmia juuttinarulla käpynauhaksi ja ripustaa seinälle. Käpyihin liittyviä ohjeita löytyy netistä todella paljon, joten eikun inspiraatiota etsimään!

Joulunauhaa sinne tänne! Ei ole varmaan mitään helpompaa tapaa koristella kotia, kuin kaivaa joulukuusen nauhoja laatikoista ja laittaa niitä kaikkialle. Itse kieritin vanhan hopeanauhan jouluvalojeni ympärille, ja lopputulos oli aivan ihana! Joulunauha sopii lipastoille mutkittelemaan mutien joulukoristuksien väliin tai vaikka lasipurkkiin jouluvalojen sekaan.


Toivottavasti jokin ohjeista menee kokeiluun tai sai edes jonkun joulusisustuksen inspiraation teissä hereille! Kerro ihmeessä, jos kokeilit jotakin ohjeista ja jos mahdollista niin näkisin kuvia mielelläni! ❤︎

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti