12/19/2016

❄︎ LAST MINUTE DIY Gift Guide 2016 [part. 2]

Viimeiset päivät ennen aattoa ja mitä puuttuu? Ei mitään? Tai sitten puuttuu kaikki ja kriittisimpänä viimeiset lahjat... Ei hätää! Tämän päivän postaus on teille mattimyöhäiset ja annan teille 3 super helppoa DIY lahjaohjeita. Et tarvitse älyttömästi aikaa etkä rahaa näistä mihinkään. Eli tonttuhommiin vain (vielä ehtii)!


DIY Piparkakku sokerikuorinta:
Tarvitset:

- 2,5dl sokeria
- 2,5dl fariinisokeria
- 1,4dl pehmeää kookosöljyä
- 1 rkl kanelia
½ tl inkivääriä
½ tl muskottipähkinää
½ tl maustepippuria
- lasipurkin

1. Sulata kookosöljyä pehmeäksi esimerkiksi kahvikupissa. Huoneenlämmössä ollutta kookosöljyä pitää lämmittää ihan hetki! Jääkaapissa ollutta niin, että se on pehmeää. (Ei nestemäistä!)
2. Sekoita keskenään molemmat sokerit sekä mausteet kulhossa. Lisää lopuksi kookosöljy ja sekoita. Aluksi voi olla hyvä sekoittaa esimerkiksi lusikalla, mutta ainakin itse sekoitin ja painelin seosta käsin.
3. Jaa sokerikuorinta purkkeihin. Tämä ohje täyttää esimerkiksi monta pilttipurkkia tai pari isompaa.

Piparkakkuisemmaksi kuorinnan tuoksu muuttuu, kun kuorinta saa olla ja se saa ns. maustua.
DIY Herkkunyytti:
Tarvitset:

- lautasliinoja/servettejä
- karkkeja, suklaata yms.
- nauhaa/narua

1. Avaa lautasliinat levälleen. Leikkaa narusta noin 10 senttimetrin pituisia pätkiä.
2. Lisää karkit, suklaat sekä muut valitsemasi herkut aukinaisen lautasliinan päälle.
3. Taittele lautasliinan reunat yhteen nyytiksi ja solmi naru rusetiksi.

Tämä on täydellinen pikkulisä lahjoihin, josta puuttuu sitä jotakin tai jos hankit lahjoja isommalle porukalla voi tässä olla hyvä vaihtoehto, jota voi soveltaa eikä se käy kovin kalliiksi!
DIY Bake-it purkki:
Tarvitset:

- lasipurkin
- valitsemasi reseptin
- paperia/kartonkia ja kynän

1. Mittaa reseptin ainekset purkkiin. Ne näyttävät siisteiltä kerroksittain! Jos reseptissä on karkkeja, pähkinöitä tai suklaata niin jätä ne päälle. Esimerkiksi vaahtokarkit painuisivat pohjalla litteiksi.
2. Kirjoita paperilappuun/kartongille, mitä ns. märkiä aineita purkin aineksista puuttuu. Esimerkiksi kuvan keksiainespurkin paperilapun toisella puolella lukee, että reseptiin tarvitaan kananmuna ja voita. Muista kirjoittaa lapun toiselle puolelle, minkä leipomuksen ainekset purkissa onkaan!
3. Sido lappu nauhalla purkin ympärille. Purkkia voi koristella vielä tämänkin jälkeen!

Vaikka tämä on aika vanhakin idea niin mielestäni se on silti yhtä kiva! Itselläni on kuvan purkki kaapissa pahanpäivän varalle ja sain sen ystävältäni synttärilahjaksi. Purkki on myös kiireisen touhottajan pelastus! Ainahan ne mummot, lapsuuden ystävät ja sukulaiset iskee vierailemaan, kun ei ole tarjottavaa...

❄︎

Muistakaa kaiken tämän loppulahjahäslingin keskellä, että lahjojen idea on ilahduttaa ja olla saajalle mieleisiä. Mitään ei kannata ostaa hirveässä pakossa, sillä se yleensä tarkoittaa, että lahjalla ei ole sielua ja se on ostettu vain velvollisuudesta. Vaikka lahja olisi vain itse huonosti kudotut sukat tai bake-it purkki on se käytännöllisempi ja kivempi kuin ostamalla ostettu meikkipussi. Ajatus on ihan todella se tärkein juttu.

Oma suosikkini näistä on tuo sokerikuorinta. Olen tehnyt sitä itseni lisäksi kolmelle muulle... Ainakin äitini rakastaa sitä! Jos et löytänyt lahjoihin ideoita tästä niin kokeile kuorintaa vaikka itselle. Ihanaa maanantaita!

2 kommenttia:

  1. Työkaverilleni on vielä pieni lahja hankkimatta, ja tuo kuorintahommeli kolahti kyllä kuin nyrkki silmään! :) Pitää kokeilla!! Kiitos vinkistä ja ihanaa joulua! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa kuulla, että menee heti kokeiluun! Hyvää joulua sinnekkin! ❤︎

      Poista