9/22/2016

DIY PUMPKIN SPICE

Hei, on virallisesti syksyn ensimäinen päivä! Ja pumpkin spice on mulle syksyn yksi ehdoton must-have. Etenkin Jenkeissä pumpkin spice on tiedetään. Se kuuluu perinteisesti mausteeksi Kiitospäivän kurpitsapiirakkaan. Nykyään pumpkin spicea on kaikessa! On latteja, keksejä, kuppikakkuja, puurot ja keitotkin tällä maustetaan.. Vai olenko se vain minä? Sillä syyllistyn kyllä ihan 100-0 kaiken maustamiseen pumpkin spicella. Se on lämmin, mausteinen, hiukan jouluinen. Jenkeissä sitä saa valmiina mausteena, mutta meillä se pitää tehdä itse. Ja se on tosi helppoa!

Pumpkin Spice -mauste

2rkl jauhettua kanelia
1½ tl jauhettua inkivääriä
½ tl jauhettua muskottipähkinää
½ tl jauhettua neilikkaa
¼ tl maustepippuria
hippunen suolaa

Sekoita mausteet pienessä kipossa tai kupissa keskenään ja laita maustesirottimeen.

Niin ja mitään tekemistä tällä ei oikeastaan kurpitsan kanssa ole. Pumpkin spice ei sisällä kurpitsaa. Mistä lie sitten saanut nimensä? Ehkä juuri siitä, että kurpitsapiirakka mausteeksi tuo on leimattu. Oli siinä  sitten lopulta kurpitsaa tai ei.. Pumpkin spice on ihana lisä moneen, niin makeaan kuin suolaieen ja maistuu ihan syksyltä!

8 kommenttia:

 1. Sattuipa hyvin, mulla on noita kaikkia mausteita kaapissa (paitsi muskottipähkinää, mut aion joka tapauksessa ostaa sen tänään yhtä ruokaa varten), ja rakastan kans pumpkin spiceä kaikkialla, joten tätä täytyy kyllä tehdä :) Ja ihanat kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ihan mahtavaa! Muskottipähkinä on siitä kiva mauste, että sopii hyvin moniin muihinkin ruokiin (ja tätäkin voi sitten tehdä ihan urakalla.. Hahah!). Nyt vaan pumpkin spicen makuista syksyä! :)

   Poista
 2. Oi minun pelastus! Haluaisin toteuttaa amerikkalaisia reseptejä, mutta tämä mauste aina puuttuu... Nyt lähden heti sekoittelemaan omani :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, nyt vaan kokeilemaan! :) Kiva, jos tästä oli apua!

   Poista
 3. Voi vitsi, tulipa syksyinen fiilis tästä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Työni täällä on siis tehty. ❤︎ Kiitos kommentista!

   Poista
 4. Oi onpa tosi kiva syksyinen postaus! Kyseinen resepti lähtee kyllä ehdottomasti testaukseen tässä joku päivä, ootan jo innolla itse tehtyjä pumpkin spice kahveja! :)<3

  http://lauraemiliaan.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ihanasta kommentista! ❤︎ Pääsee tosi paljon halvemmalla, kun ei tarvitse Starbucksissa ravata pumpkin spice kahvien perässä.. ;-)

   Poista