7/10/2016

WATERMELON SALAD BOWL

Yksi tämän kesän, ja itseasiassa tämän vuoden, must-do -jutuista oli tehdä hedelmäsalaatti vesimelonin sisälle. Joskus nelisen vuotta sitten mun seinällä oli kuva tällaisesta vesimelonikulhosta ja siitä asti olen halunnut tehdä sellaisen. Kokeilin ensimmäisen kerran tällaisen hedelmäsalaatin tekemistä mun ja Julun ystävyysvuosipäivälle kesäkuussa, ja onnistuin! Salaatti ei ollut värikkäin mahdollisi, mutta idea toimi ja salaatti maistui meille todella hyvin. Päätin kuitenkin kokeilla vesimelonikulhoa uudestaan. YouTube videon tekeminenkin aiheesta houkutti.
Kamera keittiöön ja hommiin! Tällä kertaa salaatista tuli värikäs, entistä herkullisempi ja pari kourallista pähkinöitä kruunasi vitamiinipommin täydellisesti. Kulho on iloisen ja kesäisen näköinen, sopii niin piknikeille kuin juhlapöytiin ja väri- ja hedelmäyhdistelmien mahdollisuudet ovat rajattomat! Tekeminen ei vie paljoa aikaa vaikka vähän kärsivällisyyttä ehkä vaatiikin, mutta kulho on ehdottomasti todella helppo toteuttaa. Laitettu ja hieno ulkonäkö ei siis tällä kertaa vaadi isoja ja vaikeita kikkoja vain pari veistä, jäätelökauhan ja leikkuulaudan.

Kurkkaa YouTube -videoltani kuinka vesimelonikulho syntyy!
Jos videon katsominen ei ihan innosta niin alla on ohjeet ihan vain teksinä, auki kirjoitettuna! Hedelmien lisäksi toki tarvitset parit keittiötyökalut. Pari veistä, jäätelökauhan, leikkuulaudan ja kulhon.

WATERMELON FRUIT SALAD BOWL

- 1 (mini) vesimeloni
- puoli rasiallista viinirypäleitä
- 1 banaani
- 4 persikkaa
- 4 kiiviä
- pähkinöitä

1. Leikkaa vesimelonista "hattu" pois eli sen päältä pieni pala, josta tulee lopulta kulhon kansi. Älä leikkaa keskeltä. Vesimelonia ei ole tarkoitettu leikata tässä tilanteessa puoliksi. Haluamme kulhoon  kannen.
2. Kaiverra jäätelökauhalla vesimelonin hedelmäliha ja pohjalle jäävät vedet kulhoon. Varo ettet kaiverra vesimelonia liian ohueksi! Kuori menee rikki helposti, jos sisuksen kaivertaa ihan valkoiseksi.
! Hattu osaan voi jo tässä vaiheessa leikata pienen kolon ottimille, jotta kansi pysyy kiinni niistä huolimatta !
3. Kun vesimeloni näyttää kulholta, voit alkaa leikkaamaan hedelmiä. Voit käyttää hedelmiä joita minä käytin tai valita omasi! Kokeile lisätä marjoja tai esimerkiksi appelsiinia tai hunajamelonia! Tuoreet hedelmät ovat parhaita, mutta purkitetut käyvät myös. Muista leikata sisälle myös itse vesimelonia.
4. Laita hedelmät vesimelonin sisälle. Tee salaatista mahdollisimman värikäs laittamalla hedelmiä vuorotellen. Lopuksi kaada vesimelonin vettä hedelmäsalaattiin, jotta hedelmät eivät kuivu ja salaatti säilyisi hieman pitempään.
5. Kruunaa salaatti parilla kourallisella pähkinöitä ja vesimelonikulho on valmis!

Jokainen päivä on kesäpäivä tämän herkun kuuluessa pöytään. Toivottavasti kokeilette! Ihanaa heinäkuuta!

2 kommenttia:

  1. Aivan ihana idea, rakastuin tuohon täysin!! Tsekkasin postauksen lisäksi videosi ja pakko sanoa, että puhut superhyvin englantia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, aivan ihanaa, jos tykkäsit! Ja kiitos paljon! Englanti taitaa olla yksi mun vahvuuksista. :-)

      Poista