11/21/2016

PARAS PUMPKIN PIE

Olen hössöttänyt koko syksyn kurpitsoista ja mikä sen parempaa kuin tehdä siitä piirakkaa (kurpitsakeitto ylettää aika lähelle)? Amerikkalaisten kiitospäivä kolkuttaa ovella ja kurpitsapiirakka on tyyppillisesti kiitospäivän herkku. Mun syksyyn kurpitsakuuluu oli kiitospäivää tai ei. Isäinpäivälle leivoin kakun sijasta siis sellaisen. Meillä piirakat menee paremmin kaupaksi ja kurpitsapiirakka oli super helppo tehdä, sillä se on parhaimmillaan seuraavana päivänä eli tein piirakan edellisenä päivänä ja annoin sen tekeytyä jääkaapissa yön ylitse. Ja voi vimpulat, kun tuli hyvää! Todettiin isin kanssa, että parhaiten kurpitsakakun mausteinen maku tulee esiin, kun piirakkapalaa hieman lämmittää seuraavana päivänä mikrossa... Kurpitsapiirakka on kuin pehmeä unelma! ❤︎

Leivoin kurpitsapiirakan totta kai Kinuskikissan reseptillä. Täytteeseen tulee juuri sopivasti mausteita, ihanaa ja pehmeää kurpitsaa, se jähmettyy nätisti uunissa ja kuten Sini reseptissä itsekin neuvoo: piirakka on parhaimmillaan seuraavana päivänä. Piirakkapalat voi tarjoilla vaikka kermavaahtonokareiden kanssa. Se sopii hienosti loppusyksyn ja joulun odotuksen alun taitteeseen jouluisen makunsa takia.

Onko siellä ruutujen takana muita kurpitsapiirakan ystäviä? 

2 kommenttia:

  1. Kurpitsapiirakka on kyl superherkkua! Mä oon tänä syksynä jo leiponutkin sitä pariin kertaan, vois kokeilla ens kerralla tota Kinuskikissan ohjetta kans :)

    VastaaPoista
  2. mulla odottaa purkkikurpitsa kaapissa oikeaa hetkeä (eli, kun vieraita tulee kylään vanhasta kotikaupungista). Kaveri kuulemma edelleen uneksii mun kurpitsapiiraasta ja Aino:n uuniomena-jäätelöstä, jota tarjoilin piirakan kanssa :--) löysin joskus jonkun nettisivun, josta reseptin sain ja silloin ei ollut valmiiksi purkitettua kurpitsaa, niin keitin ja soseutin kurpitsan itse. Toki se oli hyvää ja ainakin lisäaineetonta. Himottaa nyt jo alkaa tehdä itsellenikin vaan kurpitsajuttuja <3

    VastaaPoista