VEGAANISET VANILJA KUPPIKAKUT
2 dl kasvimaitoa
1 tl omenaviinietikkaa
100g vegaanista voita
noin 2,5 dl sokeria
2,5 dl jauhoja
1½ tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria (tai muuta vanilja-aromia)
hippunen suolaa
Kuorrutteeseen...
100g vegaanista voita
1 tl vaniljasokeria
3½ dl tomusokeria
(tilkkanen kasvimaitoa tarvittaessa)
vegaanisia vaahtokarkkeja
1. Laita uuni lämpenemään 170 asteeseen ja laita muffinssivuuat valmiiksi.
2. Mittaa kasvimaito mukiin ja lisää omenaviinietikka siihen ja sekoita.
3. Vatkaa sokeri ja pehmennyt voi keskenään isossa kulhossa. Lisää vanilja-aromi.
4. Yhdistä kuivat aineet keskenään toisessa kulhossa ja sekoita ne hyvin keskenään.
5. Lisää ne sitten vuorottellen voi-sokeri seokseen kasvimaito-etikka seoksen kanssa.
6. Mittaa taikinaa muffinssivuokiin noin puoli väliin tai niin, että vuuat ovat 2/3 täynnä.
7. Paista cupcakeja uunissa noin 20-24 minuuttia ja anna niiden sitten jäähtyä kokonaan.
8. Kuorrute: vatkaa voita yksin pari minuuttia vaniljan kanssa. Lisää sitten tomusokeri pienissä erissä.
7. Koristele cupcaket levittämättä kuorrutetta ja sitten laittamalla vaahtokarkit kuorrutteen päälle.
Nämä herkulliset kakkuset menevät myös ilman huimia koristeita, mutta kuorrutteella ja vaikkapa strösseleillä saa aikaan aika söpöjä ja värikkäitä herkkuja. Kuvasin myös ohjevideon YouTubeen! Sen voit katsoa täältä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti