12/31/2014

2014

vuosi1

Kaikkea, ihan kaikkea on tapahtunut tänä vuonna ja musta on tosi hassua, että tää vuosi ois niinkun tässä. Kun yrittää prosessoida sitä mitä kaikenlaista sitä on tehnyt vuoden aikana.. Ilman kuvia toi ois aivan mahdotonta. Mä taistelin monet tunnit tän postauksen kuvien kanssa ja pohdin mitkä ovat ne kuvat mitkä kertovat mun tästä vuodesta eniten. Löysin mun koneelta kaikkea niin ihanaa, niin onnellista ja mahtavaa, että välillä itkin oikeasti onnesta. Tajusin noita kuvia valitessani kuinka ihanaa mulla on oikeasti tänä vuonna ollut. Totesin Jululle eilen, että tää vuosi on ollut parempi kuin mikään muu aikaisempi. En oo kokenut olevani epäonnellinen missään vaiheessa. Ehkä stressaantunut, ylityöllistynyt, perfektionistin vikainen, epätyytyväinen ja/tai hermoromahduksen partaalla, mutta missään vaiheessa mä en ole ollut epäonnellinen (ainakaan kauaa), koska kaikki muistot tältä vuodelta saa mut ainoastaan hymyilemään. Tästä vuodesta on hyvä kertoa.

vuosi2
vuosi3
vuosi4

Mä pääsin Lontooseen, mä vietin siellä ne muutamat täydellisimmät päivät ikinä, mä näin elävänä Taylor Swiftin O2 Areenalla mun parhaan ystävän kanssa ja itkin onnesta. Meinasin oksentaa punaisessa bussissa, koska en ollut syönyt/juonut mitään liian pitkään aikaan. Se oli hirveintä mitä tänä vuonna oon fyysisesti tuntenu. Mä vedin valtavan kokoista matkalaukkua ja muistan yhä sen ensifiiliksen, kun nousin niistä tunneleista (Holboarnin metroasemalla) oikealle lontoolaiskadulle ja näin punaisia busseja, ihmisiä ja valoja vaikka kello oli kymmenen illalla. En oo eläessäni ollut niin hukassa ja niin oikeassa paikassa samaan aikaan, niin hämmentynyt ja niin perillä kaikesta, niin peloissani ja niin luottavaisinmielin mistään ja missään. Toi koko matka on yhä niin absurdi asia. Mua naurattaa, kun ajattelenkin niitä videoita Taylorin keikalta. Me itketään ja huudetaan niissä Julun kanssa.. mikään ei kuullosta niin kamalalta.

Absurdimpaa on se, että mä nään Taylorin uudestaan ensi vuonna. Kaverit, mä lähden kesällä Amsterdamiin.

vuosi5
vuosi6
vuosi7
vuosi8

Mä olen nähnyt kun vuodenajat vaihtuu, kokenut ne kaikki neljä (ja syksy on silti paras) ja pitänyt mun ystävät niin lähellä kuin vain olen pystynyt. Mä olen ymmärtänyt ja tajunnut yhtäkkiä kuinka onnekas mä olen, kun tällaiset ihmiset haluaa olla mun kanssa. Ja mä rakastan niitä niin paljon. Ne parhaat on upeita ja louistavia tyyppejä, jonka seuraan en tosissani kyllästy koskaan. Monetko aamupalat me ollaan syöty keskipäivällä? Niin monet ja niitä on miljoona samanlaista aamua edessä eikä mua oikeasti kaduta yhtään. Musta aamupalan syöminen kaheltatoista on parasta!

Multa on kysytty ainakin 600 kertaa minkätakia mulla ei ole älypuhelinta ja mä olen kysellyt helmikuusta asti pitäisikö mun leikata hiukset. Mä en vieläkään osaa vastata siihen ja nyt mietinkin.. onko tämä viimeinen vuosi, kun mulla on Nokian kapula? Mitä tapahtuu ensvuonna? Mä stalkkaan silti mulle tärkeimpien ihmisten Instagram:eja (koneelta). Mä olen nähnyt kun niiden käyttäjänimet vaihtuu ja kuvia tulee lisää, photobombaan niissä monissa ja ihmiset voivottelee, kun mua ei voi tägätä mukaan.

vuosi9
vuosi10
vuosi11
vuosi12

Oon ihastunut polaroideihin, uusiin biiseihin, lisää vaan kirjoihin, rakkaustarinoihin, jouluvaloihin ja kynttilöihin, kirja-/leffa-/sarjahahmoihin, Blogilatesiin ja juoksemiseen vaikka sitä viime vuonna sydämeni pohjasta vihasin. Oon nähnyt mun ystävät meidän ruokapöydässä syömässä intialaista ruokaa. Meitä on niin monta erilaista ja silti ollaan kaikki hyvin sovussa ja kaikille riittää ruokaa. Itseasiassa ollaan syöty monet ateriat meijän ruokapöydässä jostakin syystä. Mä olen onnellisesti nähnyt, kun kaverit ja muut saavuttaa niiden unelmia ja selviytyy kaikenlaisista haasteista. Oon oppinut lukioista ja mua pelottaa, koska yhteishaku vaan lähenee. Onneks noi kokeneemmat lukiolaiset on auttamassa mua!

Monet leffat on käyty kattomassa ja Julu rakastutti mut perinpohjin ilta-/yönäytöksiin. Ollaan itketty ja naurettu mahamme kipeiks. Vuoden parhaita leffateatterileffoja on olleet The Lego Movie, Book Thief, If I Stay ja The Fault In Our Stars eikä noista pääse mihinkään. 3:sta noista 4:stä mä itkin, yllätys. Mä en tiedä miten seuraava vuosi voi musiikillisesti voittaa tän vuoden! Koko vuosi on ollut täynnä myös ihan mahtavia biisejä, joidenka tahtiin oon tanssinu niin rannalla, kotona kuin kaupoissa, kokoajan ja silloin tällöin. Thinking Out Loud (ja koko muukin Ed Sheeranin "X"), Bang Bang, Problem, All About That Bass, Animals,  Rude, Fancy, Take Me To Church, Boom Clap, Rather Be, koko Taylorin 1989.. Tossa ei ole edes niitä kaikkia! Niin paljon hyviä biisejä ja ihania hetkiä niiden kanssa. ♥

vuosi13
vuosi14

Join elämäni ensimmäiset Starbucks:it tänä vuonna, kävin toista kertaa Ruotsissa ja totesin Desucon:issa cossatessani Disney:n Tangled -leffan Tähkäpäätä, että "miksei mulla ole laineikkaat blondit vitsin pitkät hiukset?", koska tossa cossissa tunsin itteni niin kauniiksi ja söpöksi, että oksat pois! (Vitsin pitkien hiuksien sijaan mä leikkasin hiuksia 8 senttiä..)

vuosi14
vuosi16
vuosi17

Mä ehdin käydä riparin, konfirmoitua ja maistaa ihan kamalaa ehtoollisviiniä. Mulla oli ihanat juhlat ja vietin mökillä seuraavat viikot enkä tuntenu itteäni yhtään niiden rippijuhlien tähdeksi, kun lahnasin ensin omalla mökillä hikisenä ja sitten istuin kalastuveneessä matkalla kohti kesäperheen mökkiä. Leikin niin koirien, kissojen kuin lastenkin kanssa ja istuin päiviä koneella, juttelin kavereiden kanssa ja lagasin tumblr:issa kun pikkuveli juoksi lenkeillä ja treenasi, koska lätkäpelaajat ei pidä lomaa. Mun ois varmaan myös balleriinana ollut hyvä urheilla, mutta mä en tehnyt sitä silloin. Juoksin pari kertaa viikossa ennen kuin syksyllä tuli kylmä.. Sitten siirryin sisälle ja aloin tehdä Blogilatesia enkä ole vieläkään kyllästynyt. Tää on parasta.

Jo kolmannen kerran sain viisi mun yhdistä parhaimmista ystävistä meijän mökille (itseasiassa ne tunkee sinne joka vuosi.. ne ilmeisesti tykkää olla siellä, niinkuin me) ja se viikko oli taas jotain niin mahtavaa. Öitä jolloin katottiin Netflix:istä Avataria ja Barbie: Life In The Dreamhousea hulluina maratoneina, naurettiin meijän kahdelle rammalle, uitiin, syötiin, naurettiin ihan liikaa, ällötettiin Julu ja Emmy hiuspökäleillä, pompittiin niin saakelisti trampalla ja pyöräiltiin maailman huonoimmilla ja uskollisimmilla pyörillä.

Ihan totta.. me ei ikinä Loviisassa pyöräiltäs millään muilla pyörillä.

vuosi18
vuosi19
vuosi20
vuosi21

Mä täytin viisitoista. 15. And when you're Fifteen feeling like there's nothing to figure it out but.. ♪ Ja se oli se päivä, kun mun Facebook -seinä täyttyi tosta biisistä, koska kaikki (jotka mun kavereista ovat kuulleet kyseisen biisin Taylor Swift:iltä) tiesivät, että mä haluan sitä. Ja sinä päivänä tuli jälleen ehkä hieman masentava dokumentti WTC-tornien siitä turmasta, koska you can't do anything if that happened the same day (but you didn't born the same year, haha). Mä rakastuin syksyn väreihin, taas, ja kuivatin lehtiä mun Potter -kirjojen välissä, ostin Stockmannilta kalleimman huivin mitä omistan eikä sekään ollut edes kahtakymppiä, pidin farkkutakkia lähes viimetippaan asti ja lopulta oli pakko luovuttaa ja vaihtaa se lämpimämpään. Mä ahdistuin koulusta, itkin ja onneks Ammattilaiset (eli Emu, Eve ja Julu) veti mut pois perfektionistin maailmastani ja napsauttivat sormia mun silmien edessä.

Mun pitää oppia rentoutumaan, jep.

En tiennyt yhtään, että halusin kuunnella 80-luvun innoittamaa pop-musiikkia, mutta onneks Taylor tiesi ja teki ton levyn. Mä olen tosta naisesta niin ylpeä ja onnellinen. Mä menin sekaisin kun se seurasi mua tumblr:issa 10.11.2014 ja se on mun tän vuoden suurin saavutus. ♥ En kyllästy kuuntelemaan 1989:ta ollenkaan. Haha, jep. 1989 on ollut lokakuun lopusta lähes nonstoppina pyörimässä. Vaan jos Emmy tai Julu oli soitattamassa niiden ENFP/ESFP white-girl-party musaa (tai jos olin viikonloppuna aamusta hereillä isin kanssa telkkarin ja MTV:n ääressä) niin silloin Taylor ei soinut - ainakaan koko aikaa. Mä innostuin noiden ihmisten kanssa Myers Briggs -persoonallisuusteorioista ja kannan ylpeänä kirjainyhdistelmää ENFJ. Me ei puhuta enää ikinä varmaan mistään muusta kuin näistä, koska tää on niin kivaa. Mä tajusin vähän väliä kouluttautuvani parhaillaan isoseksi, kävin muutamalla seurakunnan leirillä ja unohin yhden tapaamisen. Nukuin pari kertaa pommiin koulusta. Tutustuin tumblr:issa muutamaan maailman upeimmista ihmisistä. Opettelin (ja opettelen yhä) kroatiaa, koska Sara ei tiedä, että sitä mä olen tehnyt. Bok, Sara! Volim te!

vuosi22
vuosi24
vuosi23

Ihastuin mun kavereihin ja niiden epätäydellisyyksiin joka kerralla lisää, kun niitä ihmisiä tapasin. Itkin onnesta, kun tasa-arvonen avioliittolaki hyväksyttiin ja halasin yhtä sitä yhtä ihanaa ystävää, johon toi avioliittolaki vaikuttaa ja kerroin, kuinka onnellinen mä olen, koska nyt sen ei tarvi pakosta mennä juuri miehen kanssa naimisiin, jos se sattuiskin löytämään jonkun ihanan ja kauniin tytön miehen sijasta. Mä hävitin myös mun kaikki kynät, koska oon niin epäitsekäs ja lainaan niitä aina muille. Ugh. Ostin uusia huulipunia ja -rasvoja, hukkasin mun Victoria's Secret:in hajuveden ja paljon muutakin.

Mä söin vakavana jäätelöä, koska Eve pyysi. Oon nukkunut ihanien ihmisten vieressä ja tuntenu oloni turvalliseks ja kotosaks. Ollaan nukuttu niin koulun liikkasalin lattialla kuin meillä, Evellä ja Emmylläkin, teltassa, perunakellarissa (koska meijät lukittiin sinne), pehmopatjoilla ja karummilla alustoilla. Nauranut mun perheen kanssa niin paljon ja viettänyt niiden kanssa aikaa. Nauranut myös mun koirille, koska ne on kaks torveloa. Joskus niiden päässä ei taida olla muuta kuin styroksia. (Tai sitten Armi on paljon fiksumpi kuin minä.. Kerttu nyt on ihan sekasin.) Mä olen maalannut. Mä en ole siinä hyvä, mutta tykkään siitä. Oon ihaillut Saran maalauksia ja lähettänyt sille Kroatiaan joululahjan. Skypettäny sen kanssa ja tuhlannut tunteja vaikka mihin.

Ujuttanut huonot ääreisverenkiertoiset, = jääkylmät. sormet uusiin lapasiin.

vuosi25
vuosi26

Joskus sitä on vaan pakko mennä kattomaan ihan karsean huonoleffa parhaassa seurassa ihanan ruuan kanssa ja nauraa, koska suomalaiset kauhuleffat on komediaa. Mun tän vuoden (ja ikuisuuden) lempiherkkuja ovat olleet karamellipopparit ja banoffee -pi. Taju Mun kone on nyt täynnä idiootti webkamera -kuvia musta ja Julusta, koska me rakastuttiin sen Mac:in kameraan ja sen asetuksiin. Kello on 02:39 ja tää on viimeinen päivä tätä vuotta. Monetko yöt oon ollut hereillä kavereiden kanssa tähän aikaan? Mitä me ollaan silloin tehty? Syöty yöpalaa, lagattu koneella, katottu jotain leffaa/sarjaa, naurettu, puhuttu, nukuttu, juostu ulkona.. Koin tänä vuonna mun elämän ekan Traconin Tampereella ja valvottiin koko yö. Se oli kamalaa, mutta sen arvosta. Mä oon ollut niin monessa paikassa, yksin tai pienemmässä/isommassa porukassa. Oon ollut muutaman kerran Suomen rajojen ulkopuolella, oon ollut Hangon saaristossa ohjaamassa mua nuorempia leiriläisiä, oon ollut mökillä ja kotona, rannalla, Lahdessa ja Järvenpäässä, koulussa, kahviloissa, Korkeasaaressa, Emmyllä yötä.. Oon pohdiskellut miljoonia asioita ja kysynyt liikaa kysymyksiä, huomannut olevani tosi utelias ja tajunnut tärkeitä asioita.

Mä ajattelen aina muita ihmisiä vaikka pitäis ajatella itseäänkin. Tässä on mun huono puoli: ajattelen liikaa muita.

vuosi27
Mä olen kuitenkin tajunnut olevani kaunis ja hyväksynyt virheitä ja tehnyt niitä sitä hyväksyttyäkin enemmän, mutta onneks monet niistä on aina ollut korjattavissa. Oon oppinut olemaan ylpeä itestäni ja sanomaan "Kiitos", kun kehutaan. En enää sano "Ei, sä oot ihana!" vaan kunnioitan sitä, että musta ajatellaan jotakin sellaista. Mä olen tanssinut suruuni, leikannut hiukseni, opetellut elämään tasapanoisesti ja terveellisesit, tajunnut että joskus on ok olla ei-ok, kuunnellut niin hyvää musaa, antanut päivien mennä ja valua ohi, nauttinut elämästä, ollut kiireinen, rakastanut mulle rakkaita ihmisiä täysillä, tutustunut itseeni paremmin (mutten vieläkään tunne itteäni niin hyvin), avannut lahjoja ja antanut niitä, hyppinyt ulkona kun sataa, hylännyt vanhan blogini, tehnyt uuden, yllättynyt, esiintynyt, nukkunut, valvonut, ollut ylpeä ja iloinen ja surullinen ja vihainen ja yli emotionaalinen, puhunut ihmisille Taylorista ja tanssinut kaupassa vaikka ihmiset kattovat oudosti. Musta mä olen elänyt aika hyvin.. Aika hyvin? Muutaman tunnin päästä tulee uusi mahdollisuus elää seuraava paljon paremmin. ♥ Mulla on uudelle vuodelle lupauksia ja oon innolla alottamassa vuotta 2015!

Kiitos tästä vuodesta. Mulla on ollut mahtavaa.

8 kommenttia:

 1. Aaah tää on niin ihana! Tulee muistot mielee nii elävinä, mitä kaikkee me ollaan tänä eikun viime vuonna tehty! Ja oon niin ylpee susta! :) ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiii, kiitos Eve! (Sain sikana kirjotus inspiraatiota sulta, thank youuu.) Mulle tuli välillä ihan sairaat nostalgiat ja tulin niin iloseks. Parhaat palat oon viettänyt sun (ja muiden) kanssa. ♥ Paljon KUNNIAAA vuodelle 2015!

   Poista
 2. Aaa radiosta soi Taylorii ni se tuo ihan heti just sillä sekunnilla sut mieleen!

  ja selasin ihan piruuttaan noit vanhoi postauksia ja saatoin vaan todeta et kirjotat positiivisesti. ihanan positiivisesti. oli mulla kyllä kysymykskin et tuota millä kameralla kuvailet?

  (ja tälleen vielä, ansaitsisit paljon enemmän lukijoita ku sulla tällä hetkellä on)

  hyvää uutta vuotta ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, ihanaa! Oon tosi otettu, kun mut muistetaan tolla tavalla! ♥

   Mä oon ihan sanaton, voi vitsi. Positiivisuus on aina ollut se voimavara, jolla oon mennyt eteenpäin ja levitän sitä oikeastaan kaikkialle toivoen, että se saa muutkin paremmalle tuulelle. (-: Musta on tosi ihana kuulla, että se välittyy siinne asti, jes. #lifegoals

   Ja mun kamera on se tavallinen Canon EOS 1100D. :-)

   Kiitos paljon, Emilia! Tää kommentti piristi mun päivää ihan sairaasti! Hyvää Uutta Vuotta!

   Poista
 3. Löysin nyt tän sun blogin ja rakastuin heti sun tapaan kirjottaa, ihaniin kuviin ja tohon sun positiiviseen asenteeseen! Oot huippu♥ Liityin todellaki lukijaksi!


  ♥: Sini ( www.sintunsalaisuuksia.blogspot.fi)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa! Hei, sähän tässä se huippu olet, mutta kiitos! ♥ Ihanaa saada näin piristäviä kommentteja ja kuulla, että tää blogi miellyttään myös muita. :D Kurkkailen sunkin blogiin!

   Poista
 4. Asdfgh. Ihan älyttömän hyvää tekstii. Se vaan niinku jatku ja jatku, enkä ees saanu katottuu kelloo välissä.

  Haha ainoo kuva mis oisin ollu mukana, oli sitte se missä haahuilin jossain sukulaisten luona, enkä tajunnu et otitte kaverikuvaa! No syytän vaan sitten itteeni etten näkyny täällä missään :DDD

  Eimut oikeesti tää teksti oli älyttömän kiva lukee, selkeetä ja asiaa sisältävää mut silti semmost kivaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aaaahhh, kiitos niin paljon! ♥ Sun kommentit aina piristää sikana!

   Oikeesti mikä tuuri, ettet just tollon ollu tossa kuvassa.. Mulla oli muitakin kuvia, mutta otin ton sen takia, että se oli värillisesti kivan näkönen. En ees tajunnu, että en pistäny tänne meijän kuvia mitä otettiin eri leireillä ja nyt kyllä vähän harmittaa. :/ No, ens vuosipostaukseen sitten!

   Oi, kiitos paljon. Hyvä kuulla, että ei kyllästytä. :D

   Poista