10/17/2016

10 SYYTÄ MIKSI RAKASTAN SYKSYÄ

Mä olen kaveriporukoissani se crazy-candle-and-cookie-lady. Kaikki tietävät paljonko rakastan syksyä. Mun suosikkituoksuni, värini ja asiani on helppo arvatakin. Ylimaustan ruuat kanelilla ja no.. ehkä tajusitte? Mä olen todella obsessoituntu syksystä. Joten listasin teille 10 syytä, miksi mä rakastan syksyä.. ja miksi myös sun pitäisi.

1. Syksyn kynttilät ovat parempia kuin mitkään: kuten tiedätte olen hulluna kynttilöihin, mutta etenkin syksykynttilöihin. On omenaa ja kanelia, kahvin tuoksua, montaa eri piirakkaa... Ihan kuin jossakin kahvilassa! Omia tämän hetken tuoksusuosikkeja ovat Yankee Candlen Rhubarb Crumble ja JOIK:in Masala Chai Tee. Ihanan tuoksun lisäksi kynttilät ovat tunnelman luojia ja muuttavat kylmätkin illat lämpimiksi.

2. Luonto näyttää kuin se olisi liekeissä: nyt alkaa se punainen (ja paras) osuus alkaa olla pian ohitse, mutta nyt puut ovat kultaa ja upeaa oranssia. Luonto on niin kaunis. Ihan kuin luonto olisi säästellyt viimeisiä voimiaan siihen vuoden viimeiseen grand finaleen. Lehtikuvia ei voi ottaa liikaa ja värit tekevät mut niin onnelliseksi.

3. Crisp morning air: se kuulostaa englanniksi juuri siltä, miltä se tuntuukin. Kirpeältä, raikkaalta ja ihanalta. Vaikka on kylmä ja lämpötilat joskus vähän jopa pakkasilla niin se aamun raikas ilma, jonka kohtaan ulko-ovella... Se on jopa yksi päivien parhaista hetkistä. Viimeisetkin unihiekan rippeet katoavat raikkaassa ilmassa.

4. Kanelbulle Dagen eli 4. lokakuuta: se on ehkä jo ohi, mutta silti hehkuttamisen arvoinen päivä.  Ja jotkut eivät siitä edes tiedä! Olen nyt muutamana viime vuotena todella alkanut arvostamaan ja hypettämään lokakuun neljättä, koska korvapuusteille omistettu päivä? En taida edes tietää parempaa! (Vaikka kyllä niitä korvapuusteja voi syödä useamminkin kuin kerran vuodessa... Ja syksyisin korvapuustit on niin pop.)

5. Kaikkeen tulee pumpkin spice maustetta tai kanelia: vaikka tykkäänkin makeasta niin pakko myöntää, että mausteiset ruuat ja jälkkärit ovat ehdottomasti mun juttu. Kaneli on yksi mun lempimauistani koko maailmassa, joten ei varmaan vaikea uskoa, että sitä tulee puuroihin, keittoihin, kekseihin... Ja sitten on toki pumpkin spice. Se on syksyn klassikko! Mistäs muusta pumpkin spice latte tehdään? DIY postas pumpkin spicen tekemiseen täällä.

6. Muoti kulkee taas tummia värejä ja pehmeitä neuleita pitkin: rakastan värejä, mutta vaatekaappini värimaailma taipuu kuitenkin mustiin ja muihin synkkiin väriehin. Syksyllä ei tarvitse niiden kanssa ujostella! Kylmiltä ilmoilta suojaamaan pitää kaapista vetää myös ne paksuimmat ja pehmeimmät neuleet esiin.

7. Ihmisburritolta näyttäminen on ihan okei: kesäisin pukeudutaan shortseihin ja toppeihin (harvoina hellepäivinä), mutta syksyllä näytetään enemmän tai vähemmän eskimoilta. Kerrospukeutuminen on mukavaa!

8. Aamubussin uninen ja akustinen tunnelma: mä rakastan aamubusseja. Nousen bussiin joka aamu kello 07 ja istun vakkaripaikalleni tunnelmoimaan Spotifyn syksyisen soittolistan soidessa kuulokkeista. Ihmiset ovat hiljaisia, kantavat kahvikuppeja ja aurinko kultaa puut ja rakennukset. R a k k a u t t a.

9. Tuulen tuoma syksyn tuoksu: tätä ei ehkä huomaa aina, mutta silloin tällöin (etenkin sateen jälkeen) tuuli tuo nenälle maailman parhaimman tuoksun. Sitä ei voi edes kuvailla. Se vain on niin syksyinen ja raikas.

10. Ihanat ja lämpöiset syksyn kasvisruuat: kesän raikkaiden salaattien jälkeen voi vihdoin vaihtaa lämpimiin keittoihin, pehmeisiin risottoihin ja hieman mausteisempiin patoihin ja vokkeihin. Voisin lisätä jokaisen ruuan eteen sanan kurpitsa! Syksyisin jotenkin vahingossa päädyn käyttämään paljon oransseja vihanneksia: porkkanaa, erilaisia kurpitsoja, bataattia... Rakastan oransseja vihanneksia ja juureksia. Sen lisäksi, että ruokani näyttää syksyltä, se myös maistuu ihanalta. Ja siinä on totta kai kanelia.

On vielä varmasti monta muutakin asiaa, jotka syksyssä viehättävät... Kommentoi alle sun suosikkisi!

2 kommenttia:

  1. Ihana postaus ♥ Sai niin hyvälle mielelle, eikä vähiten siksi että oon samaa mieltä joka kohdasta! Syksy on superihanaa aikaa, ja rakastan suunnilleen kaikkea siihen liittyvää :D Jopa kylmiä aamuja, vaikka oonkin vähän vilukissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, kun täältä löytyy joku toinenkin syksyttäjä! ❤︎ Samaistun suhun täysin... varsinkin vilukissa kohtaan! :D

      Poista